Novinky

  1. Přeskočit na menu
  2. Přeskočit na volbu jazyků
  3. Přeskočit na vyhledávání

Konopná izolace v Loskutákovi

Datum: 11.01.2013

 V pořadu byly zodpovězeny dotazy: jak je konopná izolace odolná proti škůdcům, jakou má konopná izolace odolnost proti požáru, jaké má konopná izolace benefity,  v jakých formátech se vyrábí,  jakou má konopná izolace tvarovou stálost, je možné ji použít na zateplení fasády,  musí být spolu s konopnou izolací použita parotěsná folie?  

Výroba konopné izolace v Německu

Datum: 21.09.2012

Konopí  je jedna z nejstarších kulturních rostlin světa. Během 100 dní vyroste konopí až do výšky čtyř metrů a to bez použití jakýchkoli prostředků na ochranu rostlin. V této době váže jeden hektar pěstovaného konopí asi dvě tuny CO2 . Firma Hock dnes vyrábí  vynikající přírodní konopné izolace s evropským stavebním povolením pod značkou THERMO KONOPÍ.   

Konopné izolace

Datum: 09.03.2012

  Stále více lidí chápe, že klasický způsob spotřeby planetu enormně zatěžuje a drancuje. Proto se stále častěji můžeme setkat s alternativním přístupem ve všech oblastech lidské činnosti. Jednou z nejbližších oblastí je bydlení.  Výborným obnovitelným materiálem je znovuobjevené konopí seté, ze kterého se mimo jiné vyrábí i konopná izolace

BIO produkty / materiály

Datum: 01.01.2012

Zkratka BIO se u nás vžila převážně v souvislosti s potravinami, které jsou pěstovány šetrnějším způsobem než klasická průmyslová výroba. Ikdyž se také vyskytly hlasy, že BIO vlastně není žádné BIO a jedná se o klasické produkty. Jde o to, že v segmentu potravin je dost silný tlak konkurence, BIO potraviny si získaly svoji cílovou skupinu a to převážně u lidí, kterým není lhostejné jejich zdraví a osud našeho prostředí s dopady na běžný život. BIO produkty se pěstují často lokálně, jsou tedy dostupné v regionu, tím jsou sníženy náklady na dopravu a ty se mohou promítnout do kvality. Určitě se i v této oblasti najdou „vychytralci“, kteří se snaží vydělat nekalým způsobem a to je voda na mlýn klasické potravinářské loby.
 


Přeskočit na obsah